Låna till vitvaror

Har du en kyl som precis gått sönder men du har dåligt med pengar och även betalningsanmärkningar i bagaget? Oroa dig inte – hos Creddit får du vägledning att ansöka om att låna pengar av en långivare som som inte per automatik nekar dig med betalningsanmärkning. Dess kreditgivare utgår istället från en bedömning av din aktuella återbetalningsförmåga. Detta innebär vanligtvis också att de tar ut en högre ränta för lånet för att kompensera för den ökade risken. En betalningsanmärkning är ett kvitto på att du inte levt upp till dina åtaganden i det förflutna.

Om ekonomin inte tillåter nya inköp då måste man ta till nya knep. Genom att ansöka om ett snabblån får du tillgång till ett extra tillskott i kassan för att göra lite dyrare inköp som du ändå behöver. En fristående kyl eller kombinationskyl kan kosta upp mot 15 000 kronor och det är inte en summa som alla har liggande på kontot.

Alla människor behöver tillgång till tak över huvudet och mat på bordet, och det är lätt att kritisera någon som har gjort några snedsteg i privatekonomin och dragit på sig betalningsanmärkningar, men så ser verkligheten ut idag. Ibland måste vi prioritera andra saker och ibland glömmer vi av att betala fakturor eller kan inte på grund av brist på pengar.

För att se till att du får ett lån beviljat trots betalningsanmärkningar så rekommenderas det att man jämför de olika kreditgivarna och filtrerar endast fram dem som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkning.

Fördelar med snabblån för vitvaror

Då kyl och frys kan kosta upp mot 15 000 kronor eller mer så är snabblån ett alternativ som passar den prisklassen. Var däremot noga med att betala tillbaka lånet så fort du kan eftersom snabblån har kortare betalningstid och högre räntor än konsumtionslån.

Ansöker du om ett snabblån så får du vara beredd på att betala tillbaka lånet på 3 till 12 månader så det gäller att ta hänsyn till den kortare betalningstiden redan innan man bestämmer sig.

Tips för snabblån

Har du akut behov av pengar så är tipset att du ansöker om ett snabblån med så kort avbetalningstid som möjligt. Längre löptider innebär högre totalkostnader, men förvisso ofta lägre effektiv ränta. Mer information om snabblån och privatlån hittar du på Creddit.se. Där kan du också jämföra olika långivare.