Skruvdragare

En skruvdragare är så mycket mer än en elektrisk version av den manuella skruvmejseln. Den som skruvat ihop en större möbel som en garderob eller en bäddsoffa förstår snabbt tjusningen med en elektrisk maskin, eftersom man lätt får ont i armen och handen efter flera timmars konstant skruvande. Ska arbetet dessutom göras i dunkla rum eller inne i skåp och lådor blir greppet oftast lidande och det kan vara svårt att göra ett bra jobb med en manuell skruvmejsel. Professionella yrkesutövare som dagligen står inför den här typen av utmaningar behöver definitivt en bra skruvdragare i sin verktygslåda. Du hittar den hos Verktygsvaruhuset.

Borra och skruva med samma maskin

Dagens moderna maskiner är ofta sladdlösa och drivs av ett batteri som behöver laddas upp. Olika modeller och varianter tar olika lång tid att ladda, vilket kan vara bra att tänka på när du ska köpa en skruvdragare. Ofta kan maskinen både skruva i och ur skruvar, med ett borrläge och ett dragläge. Detta gör att skruvdragaren också kan användas till att borra hål i väggar och föremål. Kontrollera vilken typ av material din skruvdragare kan hantera innan du börjar borra och skruva, för att undvika skador på både dig själv, maskinen och föremålet du vill borra eller skruva i. Tänk också på vilken typ av stift som skruvmaskinen kommer med, så att du använder rätt verktyg för olika material.

Dyrt eller billigt – vad är egentligen bäst?

Det finns massor med olika skruvdragare, och priserna ligger på allt från några hundralappar till flera tusen kronor. För en glad amatör och hobbybyggare kan det ofta räcka gott med en billigare variant, som ofta har en prestanda bra nog för enklare hantverk. Professionella användare, eller den som vill borra och skruva i betong eller metall, kan behöva satsa på en dyrare variant från ett välkänt märke, då billigare varianter lätt blir ostabila och svajiga vid den här typen av påfrestning. Konsultera med fördel någon av alla de konsumenttester och jämförelser av skruvdragare som finns tillgängliga på internet, för en tydlig jämförelse av olika märkens pris och prestanda.